Danmarks Bedste Specialbrød 2022
15. plads
Linda Bosse, Bosses Bageri og Konditori, Østerbrogade 132, 2100 København Ø

Sådan gør du
Iblødsætning
1500 g Vand
500 g Chiafrø
100 g Brun farin
30 g Fertigsauer (Ireks)
20 g Salt
Hovedopskrift
2150 g Iblødsætning fra dagen før
2500 g Vand
2000 g Hvedemel
2000 g Durum
500 g Emmer fuldkornsmel Schapfen Muhle
80 g Salt
40 g Arofrost Bagels
20 g Gær
Pynt
Hvedeflager
Iblødsætning: Piskes sammen og står i bageriet til dagen efter
Dejføring og æltetid: Køres sammen og derefter 15 min hurtigt på mindre æltekar
Dejtemperatur: 27
Liggetid/sted: 3-4 timer i bageriet
Dejvægt: 800
Udbytte: 11
Bearbejdning/Opslåning: Hakket af og vendes i hvedeflager
Raskning: Ingen
Inden afbagning: Bages direkte
Ovn: Herd
Ovntemperatur: Indsætning: 240 grader med 2-3 sek damp
Afbagning: 215 grader
Bagetid: 30-35 min. – spjæld åbnes efter 2-3 min