Danmarks Bedste Rugbrød 2023
Sølv
Andreas Jürs, Nysted Bageri, Adelgade 19, 4880 Nysted

Sådan gør du
Iblødsætning
2.000 gram Rugkerner
1.000 gram Gule hørfrø
700 gram Græskarkerner
1.300 gram Solsikke
260 gram Salt
1.500 gram Fordej (Se fordej)
4.000 gram Vand
Fordej
2.000 gram Vand
1.000 gram Rugmel
Hovedopskrift
10.760 gram Iblødsætning
4.000 gram Rugmel
2.000 gram Vand
160 gram Gær
300 gram Rugsur (IREKS)
750 gram Mørk brødmalt (CBP)
Iblødsætning: Sættes i blød dagen før
Fordej: Skal stå og være aktiv inden 1.500 g blandes med iblødsætningen
Dejføring og æltetid: 10 min langsom
Dejtemperatur: 27 °C
Liggetid/sted: ca 60 min i formen
Dejvægt: 1.200
Udbytte: 17 stk
Bearbejdning/Opslåning: Køres og lægges i formen med det samme
Raskning: ca 50 min i raskeskab
Inden afbagning: –
Ovn: Stikovn
Ovntemperatur:
Indsætning: 260 °C med 20 sek damp
Afbagning: 180 °C
Bagetid: 45 min. - spjæld åbnes efter 35 min
Tankerne bag det udviklede brød
Et godt brød med 2 forskellige surdeje og en maltet smag